• image
  • image
  • image
Previous Next

Nevrijeme praćeno obilnom kišom

on .

Grad Zagreb

Zagreb - 15. listopada: zbog obilne kiše koja je zahvatila Grad Zagreb (jače izraženo na području dijela Novog Zagreba - Botinec, Trokut, te Sesveta i dio Zagrebačke županije (Mala Mlaka i Stupnik), ŽC 112 Zagreb je između 6:00 i 13:00 sati zaprimio više poziva građana za intervencije nadležnih službi i to:

Na području GRADA ZAGREBA: 60-tak zahtjeva za ispumpavanjem vode iz objekata i prometnica (podvožnjak Miramarska), jedna dojava o palom stablu na Kajzerici, 10-tak zahtjeva za intervencijom Odvodnje Zagreb (začepljeni šahtovi) i 10-tak dojava o neispravnom radu semafora. U Jarunu, Rudešu i Prečkom došlo je i do nestanka električne energije i to u vremenu od 6:05 do 8:27 sati, a osim ovog većeg kvara došlo je i do nekoliko kraćih obustava opskrbe električnom energijom na nekoliko mjesta u Gradu. U isto vrijeme dogodilo se i nekoliko lakših prometnih nesreća izazvanih vremenskim neprilikama. Vatrogasci iz JVP Zagreb i 15 lokalnih DVD-a imali su 50 intervencija ispumpavanja vode iz poplavljenih objekata i uklanjanja puknutih grana sa prometnica

DUZS

5 na pet...

on .

Djelatnici JVP Zagreb, (Vatrogasna Postaja Dubrava)

u petak 17.10. u 19:15 u RTL-ovom kvizu "Pet na pet"!

Djeci i odraslima pokazali kako spašavaju ljude od vatre i vode

on .

Vatrogasci otkrili građanima kako su spriječili katastrofe tijekom 3200 intervencija prošle godine

Djeci i odraslima pokazali kako spašavaju ljude od vatre i vode

Kad narastem, želim biti vatrogasac – veselo je zaključio četverogodišnji Marko Ivanković koji je u subotu s roditeljima posjetio Javnu vatrogasnu postrojbu (JVP) Grada Zagreba na njihovu Danu otvorenih vrata u Savskoj. Mali Marko jedan je od više od tri tisuće posjetitelja manifestacije koja se od 2003. godine održava svakog listopada, a isprobao je, kaže, sve čime se bave i sami vatrogasci.

Oduševljenje najmlađih

– Ušao sam u vatrogasni kamion, sam sam gasio vatru, gledao kako se dečki spuštaju sa zgrade, a vozio sam se i u čamcu i jeo kestene – opisao je Marko jutro koje je za vikend proveo u Savskoj. Oduševljena programom bila je i šestogodišnja Lucija Miholić, koja je sa zanimanjem pratila jednu od pokaznih vježbi zagrebačkih "vatrenih dečki".

– Oni samo utrče u zgradu, vidjela sam ih, iako sve gori, ne boje se – prepričavala je razrogačenih očiju sjedeći na vratu svog tate kako bi bila što viša i iznad stotine djece imala najbolji pogled na vježbu koju su vatrogasci izvodili. Kako je rekla Lucija, na Danu otvorenih vrata svidjelo joj se sve, a vatrogasce "baš voli". Upravo to bio je i cilj Dana otvorenih vrata. Približiti vatrogastvo građanima, ali i prikazati im kako se štititi od požara.

Godišnje čak 3200 intervencija

– Godišnje imamo prosječno 3200 intervencija i želimo da Zagrepčani imaju povjerenja u nas – rekao je zapovjednik JVP-a Grada Zagreba Mladen Malčić te dodao da je Dan otvorenih vrata ujedno i proslava rođendana postaje. Ove godine JVP napunio je 104 godine, a jedino što bi uljepšalo slavlje, istaknuo je zapovjednik Malčić, jest još veći broj kolega.

– Sad nas ima 350 u ovih pet postaja. Još tri postaje trebaju se izgraditi tako da će nas uskoro biti još 270 – rekao je zapovjednik Malčić. Danu otvorenih vrata pridružio se i Večernji list u čijem su se kutku dijelili baloni i časopis Radost.

Večernji list

Požar automobila na Trešnjevci

on .

7. listopada oko 4.45 sati na Trešnjevci, Selska, iz zasad neutvrđenog razloga izbio je požar osobnog automobila marke Volkswagen Golf III zagrebačkih registracijskih oznaka u vlasništvu 37-godišnjakinje.